Jen nedlouho poté, co s koncem srpna/augusta skončil kvůli akcím YouTube Discord bot přinášející hudbu z YouTube videí do hlasových kanálů Groovy, na řadu přišel nejpopulárnější bot Rythm. Ten používalo asi 560 milionů uživatelů.

Google chce, aby bot skončil do sedmi dní od nedělního zaslání dopisu, vypíná ale ještě dříve, už zítra, 15. 9. 2021.

Rythm je momentálně na dvaceti milionech serverů s více než 560 miliony uživatelů. Vypnutí pro řadu z nich znamená absenci jedné z klíčových funkcí platformy.

„Nějakým způsobem jsme věděli, že se to prostě stane,“ potvrdil Yoav The Verge, tvůrce populárního bota. Proto jsme už rok nazpět začali pracovat na něčem novém. Vypnutí Groovyho pro nás tak jen znamenalo, že se to stane spíše dříve, než později.“

„Pracujeme na něčem novém, a dost se na to těšíme,“ zmínil dále Yoav. Do Discordu bude projekt nějakým způsobem zasahovat, ale více se od něj dozvíme až později.

Rythm byl pro Yoava prací na plný úvazek, pro jeho funkci bylo potřeba šestnáct serverů s celkem 4 TB RAM a jednou tisícovkou procesorových jader, což popularitu bota dobře ilustruje.

I když mohou být hudební boti pro mnohé nedílnou součástí Discordu, už od samého začátku je poskytovaly pouze třetí strany, aby se platforma vyhnula žalobám právě například od YouTube.

Dá se očekávat, že Google takto zasáhne proti každému většímu botovi porušujícím jeho pravidla. S hudbou z YouTube ve zvukových kanálech Discordu je tak nejspíše konec.

Částečně by mohla takové boty nahradit nová chystaná funkce Discordu pro společné sledování YouTube videí.