Jednou z výhod placeného členství YouTube Premium je možnost stahovat videa do lokálního úložiště (bez jakýchkoliv plug-inů nebo jiných vychytávek třetí strany). V mobilní aplikaci je tato funkce k dispozici už dlouho a nově by se mělo tlačítko pro stahování objevit i na webu. I když nám se tato možnost na YouTube stále nezobrazuje, ačkoliv placený účet máme.

Další prémiovou novinkou by měla být funkce Smart Downloads. Poté, co ji aktivujete, vám mobilní aplikace začne každý týden automaticky stahovat 20 videí. Samozřejmě jen tehdy, pokud jste připojeni přes Wi-Fi a máte dostatečně nabitou baterii. Něco podobného nabízí i aplikace YT Music. V jejím případě jde o písničky, které si často přehráváte. U YouTube bude „chytré stahování“ fungovat trochu jinak, protože nemá smysl stahovat videa, která už jste viděli. Tipujeme, že půjde o výběr nových videí ze sledovaných kanálů nebo o obsah, o kterém se algoritmus domnívá, že by vás mohl zaujmout.

YouTube bude funkci testovat až do 14. února. Pokud byste si ji chtěli vyzkoušet, tak se musíte přihlásit. Stačí v aplikaci kliknout na ikonku vašeho účtu, pokračovat do Nastavení a zde zvolit Vyzkoušet nové funkce. My jsme ji zde ale nenašli, tak je možné, že ji YouTube testuje u omezeného okruhu uživatelů nebo jen ve vybraných zemích. Pokud se ale osvědčí, měla by se stát nedílnou součástí aplikace. Samozřejmě jen u aplikace těch uživatelů, kteří si platí YouTube Premium.