YouTube pro nahrávání videí využívají i výukové platformy, i těch se ale pak týká zařazení externích odkazů, reklam a doporučení do přehrávače. Právě těchto rušivých elementů budou výukové aplikace a servery zbaveny prostřednictvím zvláštního přehrávače YouTube, který výše zmíněné prvky obsahovat nebude.

Bohužel to ale při získávání přístupu k využití tohoto přehrávače zrovna lehké mít nebudete. Zatím bude totiž dostupný jen vybraným platformám, jako je EDpuzzle, Google Classroom, Purdue University a Purdue Global. Takže pokud se na něj těšíte u českých projektů, nejspíš si ještě chvíli počkáte.

Pro tvůrce výukového obsahu jsou tu ještě další novinky. Placených kurzů se dočkáme i tady. Tvůrci budou moct natočit naučné série o několika epizodách a přístup k nim svým divákům prodávat. Ti si je pak budou moci užít bez reklam a přehrávat je na pozadí.

Tvůrci teď také budou moci do svých komunitních příspěvků zařazovat kvízy. Beta verze těchto kvízů má přijít v nejbližších měsících. Kroky jsou součástí většího úsilí platformy na poli výukového obsahu.