Na neděli jsme si pro vás připravili technologické stručně. Dozvíte se, co Google dělá pro bezpečnost Androidu, na kolik přijde Samsung tracker klíčů, nebo jestli Twitter Spaces dorazí i na desktop.

SPOTIFY SPOUŠTÍ NOVÉ TRIO PERSONALIZOVANÝCH PLAYLISTŮ

Spotify vám na základě toho, co posloucháte doporučuje další skladby, které by se vám mohly líbit. Platforma pak nabízí každému uživateli několik personalizovaných playlistů, jako např. denní mixy nebo Discover weekly.

Ať už jste předplatiteli nebo službu využíváte zdarma, do vašeho výběru přibydou tři mixy; mix specifického umělce, mix hudby z určité dekády a mix skladeb konkrétního žánru. Všechny se podle Spotify budou pravidelně aktualizovat podle vašich preferencí.

BELKIN PŘEDSTAVIL ŘADU PRODUKTŮ KOMPATBILNÍCH S TECHNOLOGIÍ MAGSAFE

Firma Belkin představila řadu magnetického vybavení pro iPhone 12. Asi nejzajímavějším kusem je stojan na telefon, který vás dokáže rotací následovat a zvládá se otáčet o 360 stupňů. Cena stativu bude 65 dolarů.

Dalším zajímavým kouskem je stojan, který můžete přichytit třeba na stroj v posilovně nebo na kolo. Ten stojí 35 dolarů.

Přečtěte si také: Apple a Google jednají o AI technologii Gemini pro iPhone

TWITTER NEPŘEKVAPIVĚ SVÉ SPACES ADAPTUJE I PRO DESKTOPOVÝ PROHLÍŽEČ

Funkce Spaces sociální sítě Twitter se brzy dostane i na naše počítače. Funkce se inspiruje populární iOS aplikací Clubhouse, která umožňuje uživatelům poslouchat osobnosti formou živého podcastu přímo v aplikaci. 

Spaces se minulý měsíc podívaly na telefony s Androidem. Že se dostanou i na počítače je logickým vývojem. Svůj klon Clubhouse nedávno představil i Discord.

SAMSUNG ZAČNE PRODÁVAT SMARTTAG PLUS

Abyste už nikdy klíče nehledali dlouhé hodiny, řada firem vyrábí tzv. „trackery,“ které na klíčích můžou rozeznít reproduktor a na mapě vám ukázat jejich přibližnou lokaci. K těmto firmám se v lednu/januári přidal i Samsung se svým produktem SmartTag. Teď přichází prémiový SmartTag Plus.

Na rozdíl od původního zařízení využívá prémiová varianta technologii UWB (ultra-wideband), která umožňuje přesnější trackování polohy. Cena bude kolem 40 dolarů.

YOUTUBEŘI MŮŽOU KONEČNĚ VE VIDEÍCH NADÁVAT

YouTube aktualizoval svá kritéria pro monetizaci videí a nově umožní středně závažné nadávky i v prvních třiceti vteřinách videí. Pro americké tvůrce to znamená možnost použití slov jako „b**ch“ nebo třeba „shit.“ Aktualizaci ale určitě pocítíme i my v Česku.

Nově bude YouTube také „zeleným dolarem“ označovat i horší nadávky, a to v případě, že zazní v rámci edukativního obsahu nebo humoru. YouTube ale i tak určitě s rozdáváním demonetizací nekončí, jen bude v řadě případů benevolentnější.

Přečtěte si také: YouTube hodlá vyvinout aplikaci pro Apple Vision Pro

LG PRAVDĚPODOBNĚ OHLÁSÍ ZAVŘENÍ SVÉ MOBILNÍ DIVIZE

LG na trhu smartphonů nikdy moc neprorazila a už od roku 2015 hlásí její mobilní divize ztrátový obrat. Firma pravděpodobně ohlásí stažení z trhu s mobilními telefony 5. 4.

Na konferenci CES LG představilo telefon s unikátní vysouvací obrazovkou, ale jak to tak vypadá, všechny plány na tento rok budou s rozpuštěním divize zrušeny.

GOOGLE LIMITUJE APLIKACE

Google na Androidu limituje aplikace, které mají přístup k listu ostatních nainstalovaných programů. Jediné dvě kategorie, kde aplikace stále budou moct vidět ty ostatní, jsou: programy, které mají na tomto založenou funkcionalitu (antiviry, prohlížeče souborů atd.), a programy, které v sobě mají možnost platební transakce.

Všechny aplikace, jež nebudou zapadat do výjimek, ale budou stále funkci používat, Google stáhne z Obchodu Play.