Na čtvrtek jsme si pro vás připravili technologické Stručně. Whatsapp testuje migrování historie mezi systémy Android a iOS, Google otevře Android Auto vývojářům třetích stran. A ještě víc!

YAHOO ANSWERS PO 16 LETECH KONČÍ

Fórum Yahoo Answers spuštěné v roce 2005 teď definitivně končí. Může za to nízká popularita a velké zastoupení konspiračních teorií. Hlavní stránce dominují otázky jako: „přežije Amerika 4 roky Bidena?“

Částečně za její úpadek může i podobná Quora nebo Reddit. Právě na tyto platformy nyní směřují lidé své dotazy častěji.

Přečtěte si také: Nejlepší herní notebook je s AMD Ryzen 7 a RTX 3080?!

WHATSAPP TESTUJE MIGRACI HISTORIE MEZI ANDROIDEM A IOS

V rámci snah o rozšíření platformy mezi více zařízení i pro jeden účet WhatsApp testuje možnost migrace historie mezi systémy Android a iOS. Kdy bude funkce dostupná i běžným uživatelům, zatím nevíme.

8BITDO PRO 2 PŘEDSTAVILO OVLADAČ PRO SWITCH

V posledních dnech se objevily první nezávislé recenze nového kousku od 8BitDo. Ovladač primárně určený pro konzoli Nintendo Switch nazval PCmag „skvělým a cenově dostupným,“ podle The Verge se pak jedná o nejlepší ovladač pro konzoli.

8BitDo Pro 2 za cenovku 49,99 dolarů (asi 1000 Kč) nabídne design příjemný do ruky, užitečná zadní tlačítka i podporu nejen Switche, ale i PC. Recenzenti mu vytknuli chybějící možnost zapnout konzoli jen pomocí něj, nebo mírně limitovaná programovatelná makra.

Přečtěte si také: Velký únik Facebookových účtů, Microsoft prodává AR brýle armádě a LG končí s mobily

I SAMSUNG PŘINÁŠÍ 90HZ DISPLEJ DO LEVNÉHO TELEFONU

Samsung pro Indii představil Galaxy F12, telefon, který za 3 250 korun přináší obrazovku s obnovovací frekvencí 90 Hz, podobně jako Motorola G50. Na jeho cenu může být překvapivá i baterie, ta má 6 000 mAh. Jinak disponuje vším, co byste od chytrého telefonu čekali: snímačem otisků prstu, nejnovějším Androidem, USB C rozhraním apod. Zamrzet může displej s „jen“ HD rozlišením.

Nejnovější hry si na něm nezahrajete, na běžné aktivity je ale vybaven více než dostatečně. Jen je škoda, že se do Evropy nejspíš nepodívá.

ProcesorExynos 850
RAM4 GB LPDDR4X
Uložiště64 GB/128 GB
Displej6,5″ LCD panel, 720p, 90 Hz
Baterie6,000mAh, 15W nabíjení
Přední kamera8 MP
Zadní kamery48 MP hlavní, 5 MP ultrawide, 2 MP hloubkový, 2 MP macro
KonektivitaDual-SIM, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1
PortyUSB C
Senzor otiskůBoční senzor otisků prstů
Cena4 GB, 64 GB - 10 999 ₹; 4 GB,128 GB - 11 999 ₹

GOOGLE OTEVŘE ANDROID AUTO VÝVOJÁŘŮM TŘETÍCH STRAN

Uživatelé Android Auto můžou brzy očekávat větší kolekci aplikací pro platformu, Google ji totiž otevírá vývojářům třetích stran, jejichž aplikace najdete na Play Store již brzy.

Google už před touto novinkou vývojářům umožnil vývoj např. textovacích aplikací. Větší otevření platformy společnost nastínila už minulý srpen/august, teprve teď se to ale stává realitou. Ke krokům se Google zdráhal přistoupit hlavně kvůli bezpečnosti. Na tu bude dbát i nadále, na vývojáře apeluje, aby dodržovali jejich podmínky.

Přečtěte si také: Pixel dostane vlastní procesor, Google Wifi končí a OnePlus stále neprodává základní model mobilu

DIRECTX 12 MICROSOFT PŘEDVEDE 21. DUBNA

Microsoft 21. 4. předvede novou verzi DirectX i s ni spojený SDK. Vývojářům chce Microsoft přechod na novou verzi API ulehčit, podle slov Windows Central by neměl být proces tak „těžkopádný.“ Společnost také předvede nové funkce, jako je podpora HDR. Je se zkrátka na co těšit.