Klíčovým produktem, který byl odhalen během úterní akce/on-line přenosu od Xiaomi, byl smartphone Xiaomi 13 Ultra. Ten vznikl ve spolupráci s německou společností Leica a potenciální zájemce se snaží zlákat především na čtveřici fotoaparátů umístěných v masivním kamerovém modulu. Kromě něj jsme se ale dočkali také oznámení očekávaných tabletů či nové generace oblíbeného fitness náramku.

Xiaomi Smart Band 8 byl terčem pozornosti už několik dní před samotným uvedením, a to hlavně kvůli oficiálním příspěvkům na sociální síti Weibo, které jej představovaly jako elegantní zařízení hodící se k různému oblečení a nejen to. Xiaomi například lákalo také na možnost upevnění k botě, což se může hodit hlavně běžcům. Nyní už každopádně máme konkrétní specifikace.

Xiaomi Smart Band 8 přináší řadu vylepšení oproti předešlé generaci, a to nejen po designové stránce. Výrobce láká na 16denní výdrž díky 190mAh baterii nebo 1,6palcový AMOLED displej, který konečně dostal 60Hz obnovovací frekvenci. Veškerý obraz by tak měl působit daleko plynuleji než u předchůdce. Třešničkou na dortu je pak 600nitová svítivost.

Co se týče provedení, už je docela dlouho známým faktem, že Xiaomi v případě letošní generace upustilo od používání jednoho celistvého náramku, do kterého se ono chytré zařízení vložilo. Řemínek se nyní upíná na místech nad a pod displejem, což Smart Bandu 8 dává zcela nové možnosti (jako ono přichycení na botu nebo také použití jako přívěšek na krku).

Xiaomi Smart Band 8 samozřejmě dokáže monitorovat srdeční tep, okysličení krve, kvalitu spánku nebo menstruační cyklus. Nechybí ani více než 150 sportovních režimů a běžci by mohli ocenit speciální mód, který je schopen měřit frekvenci kroku, délku kroku, sílu nárazu na zem a další metriky.

CENA A DOSTUPNOST

Stejně jako ostatní zařízení představená v úterý je i Xiaomi Smart Band 8 zatím k dostání pouze v Číně. Prodává se ve variantách s NFC a bez, přičemž ona první zmíněná vyjde na 239 jüanů (740 Kč v přepočtu bez DPH), zatímco ta druhá na 279 jüanů (870 Kč v přepočtu bez DPH).

Informace o globální dostupnosti zatím nemáme, ale lze počítat s tím, že se náramek dostane i k nám. Je však otázka, jak to bude s NFC variantou. NFC model sedmé generace se totiž mimo Čínu rozšířil teprve nedávno a více jsme o něm psali zde.