Pár týdnů nazpět jsme vás informovali o možném brzkém příchodu dalšího chytrého náramku od Xiaomi. Podle známého leakera už Xiaomi zahájilo výrobu a několik dní nato jsme provedli aktualizaci s tím, že se Xiaomi Smart Band 8 začal vyskytovat v řadě certifikačních databázích, což jeho existenci potvrdilo. Nyní už máme k dispozici i jeho obrázky.

Tentokrát za snímky nestojí nějaká dobře informovaná osoba z Číny, nýbrž korejská certifikační instituce NRRA, a toho, že je tam náramek zaevidován, si všiml server GoAndroid. Zařízení s modelovým označením M2239B1 má potvrzenou podporu Bluetooth 5.1. a přiložené fotografie ukázaly, že se dočkáme i jisté změny v silikonovém náramku.

Na rozdíl od předešlých Xiaomi Smart Bandů se bude teďka k samotnému zařízení připojovat pásek svrchu i zespodu – nebude se tedy jednat o jeden celek. Tento mechanismus byl zatím k vidění pouze u Xiaomi Smart Band 7 Pro, který svým designem spíš připomíná chytré hodinky nežli náramek. Stejně tak je z fotografie patrné i to, že se vzhledem k předchůdci trochu změnily senzory na spodní straně. Vícero zajímavých detailů už ale nemáme.

Vypadá to, že na Xiaomi Smart Band 8 už nebudeme muset čekat dlouho. Ze zahájení výroby a postupném objevování v různých databázích lze usoudit, že by mohl vyjít někdy v dubnu či květnu.