Xiaomi loni rozšířilo své portfolio chytrých náramků o kousek označený jako Smart Band 7 Pro, který se oproti klasickým „Mi Bandům“ liší hned na první pohled. Disponuje totiž rozměrnou obdélníkovou obrazovkou, a tak se spíše podobá chytrým hodinkám nežli běžnému náramku. Nová aktualizace nyní rozšiřuje jeho seznam funkcí.

Xiaomi Smart Band 7 Pro je už delší dobu dostupný i na českém trhu. Mnohé z vás by tedy mohlo zajímat, co všechno přináší aktualizace firmwaru 1.4.70. První zajímavou vychytávkou, která by dnešním chytrým hodinkám rozhodně chybět neměla, je kalendář, jenž umožňuje rychlý přístup ke všem plánovaným akcím a připomínkám.

Pokud se vám někdy stávalo, že jste si omylem přenastavili ciferník, jistě vás potěší možnost zamknutí editování. Pakliže máte smůlu na ztrácení drobné elektroniky včetně chytrých náramků, měli byste vědět, že Xiaomi přidalo novinku umožňující zjistit polohu Smart Bandu 7 Pro skrze mobilní telefon a spustit vibrace.

Aktualizace dále zlepšuje monitorování některých životních funkcí, jako je spánek nebo spálené kalorie, či algoritmy pro pohybové aktivity. Navíc byla rozšířena podpora zobrazení ikonky u oznámení mezi další, blíže nespecifikované aplikace.

Xiaomi Smart Band 7 Pro se u nás většinou prodává za cenu okolo dvou tisíc korun. Displej typu AMOLED podporuje funkci always-on a přizpůsobit si jej můžete díky více než 180 předinstalovaným ciferníkům. Pro sportovce je připraveno více než 100 různých režimů a platby v obchodě umožňuje technologie NFC.