Xiaomi je jedním z předních výrobců mobilních telefonů na světě, jehož produkty si získávají stále větší oblibu. Nedávno byl společnosti Xiaomi čínským Státním úřadem pro ochranu duševního vlastnictví schválen nový patent, který slibuje zcela novou perspektivu v oblasti skládacích smartphonů. Upozornil na něj čínský server ITHome.

Patentové obrázky ukazují nový typ telefonu, který je klasicky navržen především pro mobilní komunikaci, fotografii, síťové a multimediální aplikace. Svým tvarem se ale výrazně odlišuje od ostatních konkurenčních zařízení.

Hlavním rysem tohoto designu je schopnost sklopení horní části obrazovky zpět na zadní stranu, díky čemuž se přední fotoaparát elegantně promění na zadní. Tento inovativní design umožní snadný přechod mezi přední a zadní kamerou a eliminuje potřebu samostatného modulu zadní kamery, což může potenciálně zmenšit celkovou velikost zařízení. Navíc bude možné ze smartphonu udělat kompaktní, nebo naopak rozměrné zařízení dle potřeby.

Je třeba si uvědomit, že zatím není tento design k dispozici na trhu, ačkoli patentové obrázky ukazují, jak by mohl telefon vypadat. Stejně tak se ani neví, kdy by mohlo Xiaomi smartphone tohoto typu představit či vyslat na pulty obchodů. Tato nová forma skládací obrazovky má nicméně potenciál způsobit revoluci v odvětví skládacích smartphonů a posílit pověst Xiaomi jako inovátora v technologickém prostoru.