Skákání přes švihadlo si nejspíš alespoň z dětství pamatujeme všichni. Čínská společnost Xiaomi teď tuto aktivitu přináší do dvacátého prvního století se svým nově představeným chytrým švihadlem. A možná to ani není vynález tak hloupý, jak se na první pohled může z názvu zdát.

Skok přes švihadlo posiluje jádro vašeho těla a spaluje kalorie, zároveň ale není obtížné při něm zakopnout a poranit si třeba zápěstí. Právě tomu chytré švihadlo od Xiaomi předchází. Nejde totiž o pouhé počítadlo přeskoků. Na zařízení lze místo lana zavěsit i kuličky, abyste neskákali přes něj a eliminovali riziko zranění.

To, jestli jste skočili ve správnou chvíli, pak kontrolují tři sety senzorů v rukojetích. Na jedno nabití zařízení vydrží i 20 dní. Nabíjet ho můžete nabíječkou od telefonu přes USB-C. Pochopitelně vám švihadlo nabídne i analýzu vašich cvičení, a to jak v podobě měsíčních, tak i ročních shrnutí.

Zařízení bylo zatím představeno pouze po čínský trh. Ohlášená cena činí 129 čínských jüanů, v přepočtu je to asi 420 korun. O vydání mimo Čínu ale zatím Xiaomi nemluvilo.