Společnost Xiaomi má pod sebou více značek, patří mezi ně třeba Redmi nebo POCO. Obě jsou známé na poli mobilních telefonů a příslušenství. Čínský gigant ale možná spustí novou značku, jejíž výrobky budou určeny hlavně technologickým nadšencům.

Momentálně není jasné, zda půjde pouze o řadu výrobků, nebo samostatnou značku. Primárně má ale nabídnout chytré telefony, přítomnost tabletů však nebyla vyloučena. Už dříve něco podobného fungovalo, řada A byla tehdy ve spolupráci s Googlem vytvořena hlavně pro nadšence. Problémy s aktualizacemi modelu A3 však její budoucnost ukončily.

Telefony z nadcházející řady mají být vybaveny čipsety Qualcomm Snapdragon 700, využívat mají téměř čistý Android, který nabídne jen předinstalované aplikace od Google a nic od samotného Xiaomi. Smartphony by se měly dočkat tří aktualizací operačního systému a bezpečnostní záplaty mají vycházet po dobu čtyř let.

Server The Mobile Indian, jehož zdroje tyto informace poskytl, uvádí, že by se cena nových telefonů mohla pohybovat v rozmezí od 15 000 do 25 000 rupií, v přepočtu na koruny tedy od 4 600 do 7 700. Podobnou částku stojí i produkty od současného Redmi. Levnější modely prý nabídnou čipset Snapdragon 765, ty dražší pak dostanou Snapdragon 778.

Důvodem zájmu společnosti Xiaomi o segment technologických nadšenců má údajně být zklamání mnoha geeků ze spřátelení OnePlus a Oppo. Podíl na tom má prý také mít relativní absence telefonů Google Pixel v Indii. Xiaomi má cítit, že zde existuje mezera, jež může využít vytvoření nové řady nebo značky zařízení.