Začínají se rýsovat další detaily o nadcházející vlajkové lodi čínského giganta Xiaomi, která podle dřívějších spekulací dorazí již v prosinci. Xiaomi 14 Pro si tak nejspíš budete moct i v Česku pořídit o něco dřív než letos Xiaomi 13 Pro. Známý leaker nyní přináší podrobnosti o jeho specifikacích.

Xiaomi sice ještě nevypustilo fotomobil Xiaomi 13 Ultra na globální trh, nicméně to evidentně dobře informovaným lidem nebrání v tom, aby sdíleli první informace o následující vlajkové generaci. Xiaomi 14 Pro má podle leakera Digital Chat Station obdržet čipset Snapdragon 8 Gen 3 (pravděpodobně jako jeden z prvních smartphonů na světě) a 5 000mAh baterii s podporou až 120W dobíjení kabelem. Chybět pochopitelně nebude ani možnost nabíjet bezdrátově, a to až 50W výkonem.

Zatím ale není moc důvodů k radosti. Xiaomi navýšilo kapacitu baterie o pouhých 180 mAh a změna čipsetu je očekávána už automaticky. Budeme tedy doufat, že čínský velikán něco vymyslí v rámci partnerství s německou firmou Leica a přinese zase určitá vylepšení v oblasti fotoaparátů. Dříve už leaker zmiňoval, že Xiaomi 14 Pro dostane 50Mpx periskopický teleobjektiv, a tudíž budeme doufat, že se toto tvrzení vyplní.

Leaker zmínil, že Xiaomi 14 Pro bude existovat i ve variantě s maximálně 90W dobíjením přes kabel, a jelikož už z minulosti víme, že smartphone dostane dvě konfigurace lišící se provedením displeje (jedna obdrží plochý, druhá zaoblený), můžeme z toho vyvodit, že dalším rozdílem těchto dvou verzí bude právě rychlost nabíjení.