Vypadá to, že Xiaomi oficiálně potvrdilo evropskou cenu a datum vydání očekávaného vlajkového smartphonu Xiaomi 13 Ultra. S informací přichází server Notebookcheck, přičemž autor tamního článku mně sdělil, že podrobnosti skutečně dostal od samotného výrobce. Do kalendáře si nakonec můžete zapsat datum 12. června.

Na evropské trhy se Xiaomi 13 Ultra dostane v tento den. To, zda se jej dočkáme i v České republice, pro vás aktuálně zjišťujeme. Prodávat se opravdu bude s doporučenou cenou 1 499 eur, jak dříve hlásil leaker billbil-kun, a v přepočtu tato částka představuje 35 300 Kč. Jen pro ilustraci – Xiaomi 13 Pro k nám zamířil s oficiální tuzemskou cenou 31 490 Kč.

Notebookcheck píše, že fotomobil Xiaomi 13 Ultra bude za tuto částku dostupný v konfiguraci s 12GB operační pamětí a 512GB úložištěm. Co se pak týče barev, vybírat bude možné pouze ze dvou variant – černé a olivově zelené. Absence speciálních barev, které byly nedávno dodatečně uvedeny v Číně, je pochopitelná, nicméně fakt, že do Evropy smartphone nedorazí v bílé (kterou jste viděli na úvodním obrázku), nás docela mrzí.

Co se týče výbavy Xiaomi 13 Ultra, hlavním lákadlem jsou bez jakýchkoliv pochyb jeho zadní fotoaparáty umístěné ve výrazném kruhovém modulu. Všechny čtyři se přitom pyšní 50Mpx rozlišením. Pod kapotou telefonu najdeme výkonný čipset Snapdragon 8 Gen 2 a 5 000mAh baterii s podporou 90W dobíjení přes kabel. Bezdrátově pak podporovaný výkon sahá na 50 W. Přední strana mobilu je osazená 6,73palcovým AMOLED displejem s vynikající svítivostí a rozlišením 3200x1400 pixelů. Více detailů si můžete přečíst v našem samostatném článku.