Nedávno bylo společnostmi Xiaomi a Leica oficiálně potvrzeno, že se ještě v tomto měsíci dočkáme oficiálního uvedení nového přírůstku do vlajkové série Xiaomi 13. Cílit bude převážně na zájemce o fotografování, a to hned čtyřmi senzory umístěnými v masivním modulu, o němž jsme více psali zde. Nyní už má Xiaomi 13 Ultra oficiální datum prezentace.

Partnerství mezi čínským technologickým gigantem a německou firmou zabývající se výrobou fotoaparátů vyvrcholí 18. dubna během akce A Shot Above (do češtiny lze jako „záběr shora“), jež proběhne ve 13:00 našeho času.

Oficiální plakát odhalený na Twitteru kromě těchto detailů láká také na designové provedení chystaného smartphonu a zvýrazňuje konkrétně onen zmíněný fotomodul.

Z dřívějších úniků a spekulací vyplynulo, že Xiaomi 13 Ultra dorazí s 6,7palovým AMOLED displejem, jenž přinese rozlišení 2K a 120Hz obnovovací frekvenci. Pod kapotou pak údajně najdeme baterii o kapacitě 4 900 mAh, již bude možné dobíjet 90W výkonem přes kabel nebo 50W výkonem bezdrátově.

K dispozici budou nejméně tři varianty, přičemž ta nejlepší nabídne 16GB operační paměť a 512GB úložiště. Vícero detailů jsme rozebírali v samostatném článku.