Herní telefony jsou poslední dobou oblíbené u výrobců chytrých telefonů. Zařízení jako ROG Phone nebo Black Shark si vždy získají pozornost uživatelů. Parádních výkonů jsou ale schopny dosahovat i mobily, které vůbec nebyly navrženy primárně pro hraní.

Jedním takovým je Xiaomi 12S Ultra, jenž disponuje velice výkonným čipsetem Snapdragon 8+ Gen 1. V herním testu se mu dokonce povedlo překonat vlajkovou loď společnosti Apple – iPhone 13 Pro Max. Zvítězil nad ním nejen v průměrném počtu FPS.

Test byl založen na hraní titulu Genshin Impact s nejvyšším grafickým nastavením, prováděl jej specialista Golden Reviewer. Nejlepšího počtu snímků za sekundu sice dosáhl iPad Mini 6 s čipem Apple A15 (59,3), hned za ním se ale umístil zázrak čínského Xiaomi (55,7). iPhone 13 Pro Max dosáhl v průměru na „pouhých“ 49,2 FPS.

Xiaomi 12S Ultra se dokonce i méně zahříval, jeho teplota se pohybovala okolo 42,3 °C, zatímco iPhone 13 Pro Max se zahříval na 44 °C. Telefonu od amerického giganta Apple se však zase musí nechat, že vzhledem ke spotřebě energie by dosahoval lepšího počtu FPS.

Pokud vás zajímají celé specifikace telefonu Xiaomi 12S Ultra, můžete si přečíst samostatný článek. Už na první pohled vás ale zarazí obří 1" senzor.