Leckdo by řekl, že nejpopulárnější konzolí bude v současné době PlayStation 5, což je nejspíš pravda, ale tahle popularita se často spojuje s negativní odezvou v podobě dlouhé čekací lhůty. Ovšem podle posledních analýz na Twitteru skrze MobileWins je Xbox Series X od Microsoftu daleko populárnější a oblíbenější.

Green Gaming se každoročně zabývá pohledem na nové i staré konzole. Bere v potaz využití, spotřebu energie, počet hráčů, kompatibilitu s platformami a nejoblíbenější hry na daných zařízeních. Mimo jiné se do těchto aspektů započítávají právě „twitter sentiment“ (odhad pocitu z napsaného příspěvku, následně pak přiřazuje negativní nebo pozitivní skóre), aby odhadli, co si hráči myslí o hrách a svých strojích, na kterých hrají. Díky tomu víme, že více pozitivních reakcí získal právě Xbox Series X oproti již zmíněnému PlayStationu 5, Nintendu Switchi nebo několika dalším konzolím. Nejhůře na tom je PlayStation 4, který schytal mnoho negativního hodnocení.

Nejoblíbenější konzole je tedy vybrána, zbývá už jen odhalit nejpopulárnější hry. Na prvním místě najdeme titul FIFA 22, který po sobě zanechal nejlepší dojem, v závěsu za populární fotbalovou hrou se drží Final Fantasy XIV a stupně vítězů uzavírá Forza Horizon 5. Halo Infinite schytalo od hráčů celkem velkou kritiku, ale od recenzentů si vysloužilo kladná hodnocení. Je tedy možné, že postupem času (a po opravení některých chyb) se kritika ze strany hráčů změní a skóre hry se přesune do pozitivních hodnot.

Zajímavostí je, že studie Green Gaming se nezabývá jen populárností her a konzolí, ale hlavně také jejím znečištěním. To se zakládá na spotřebě energie, prodaných kusech, počtech hráčů, propojení skrze ostatní platformy a odehraný čas u populárních her v dané chvíli. Takže v podstatě se počítá spotřeba energie a náklady, které jsou potřeba na výrobu elektřiny. Mezi největší znečišťovatele patří trojice PlayStation 3 (za hodinu hraní vyprodukují všechny tyto konzole 3 758 200 kilogramů CO2), Xbox 360 (3 528 000 kilogramů CO2) a PlayStation 5 (629 800 kg CO2). Naopak nejekologičtější je Xbox One (1 122 kilogramů CO2). A pokud vás zajímá, které hry stojí za největším znečištěním, jsou jimi League of Legends (58 379 390 kg CO2 za počet hráčů a dobu strávenou ve hře), Fortnite (6 425 283 kg CO2) a Apex Legends (1 609 697 kg CO2).