Technologický gigant Microsoft nedávno vydal novou verzi pro vývojáře v rámci programu Windows Insider s názvem Build 25300. Tento update zahrnuje řadu funkcí a vylepšení, včetně nového způsobu procházení souborů.

Microsoft evidentně hodlá integrovat galerii do Průzkumníka, což přinese zcela odlišný vzhled, než na který jsou uživatelé zvyklí (viz příspěvek níže). Místo řádků s názvy a malými náhledy zobrazuje galerie obrázky s velkými miniaturami.

Rozvržení nové fotogalerie je podobné aplikaci Fotky, která je běžnou součástí operačního systému Windows 11. Spoustě uživatelů ale umožní výrazně rychlejší přístup k jejich snímkům.

Nová verze Galerie byla testována s novou funkcí vyhledávání, která původně nacházela pouze fotografie v složce OneDrive. Uživatelé však mohou přidat další složky do galerie pomocí tlačítka „Locations“ (umístění), aby mohli stahovat obrázky z dalších složek.

Známý leaker Albacore zdokumentoval novinky, které zamíří do systému Windows 11, ve svém příspěvku na sociální síti Twitter.