Microsoft odhalil datum premiéry nového operačního systému. Windows 11 budou mít premiéru 5. 10. letošního roku.

Uživatelé předešlé verze softwaru budou moci bezplatně upgradovat na Windows 11. K nim se dostane operační systém postupně. Microsoft ho bude nabízet ve vlnách, nejprve uživatelům novějších počítačů s výkonnějším hardwarem. Celý proces má být podle očekávání americké společnosti dokončen v první polovině roku 2022.

„Windows 11 poskytuje klidný a kreativní prostor, kde můžete sledovat své vášně prostřednictvím svěžího zážitku. Od přepracované nabídky Start po nové způsoby propojení s oblíbenými osobami, novinkami, hrami a obsahem – Windows 11 jsou místem, kde můžete myslet, vyjádřit se a tvořit přirozeným způsobem,“ uvádí Microsoft.

Pro nás hráče je hlavní, že ve Windows 11 bude integrována služba Game Pass. V plánu je také Auto HDR.

„Otevřete všechny potřebné aplikace a snadno multitaskingujte pomocí nástrojů jako přichytávací rozvržení, plochy a novými intuitivnějšími zkušenostmi se opětovným uchycením.

Propojte se okamžitě s osobami, na kterých vám záleží přímo ze stolního počítače pomocí Microsoft Teams. Volejte nebo chatujte zdarma – bez ohledu na jejich zařízení.

Pomocí Microsoft Edge a řady dostupných widgetů můžete rychle získat novinky, informace a zábavu, která má pro vás význam.2 Snadno najděte požadované aplikace a oblíbené seriály ke sledování v obchodě Microsoft Store.“

Minimální požadavky pro Windows 11 jsou vyšší než u Windows 10:

  • CPU: 2x 1 GHz; x86-64, Arm64
  • RAM: 4 GB
  • Úložiště: 64 GB
  • GPU: DirectX 12, WDDM 2.0
  • Displej: 9", 1280 × 720 px