WhatsApp teď dává více času odebrat zprávu z konverzace. Mimo to, vývojářský tým zelené aplikace pracuje na lepším udržování soukromí uživatelů. Řeč je třeba o možnosti zvolit si kdo vás uvidí online a kdo ne.

Dříve měli uživatelé na smazání zprávy jen hodinu. WhatsApp tuto dobu nyní prodloužil a nabízí něco málo přes dva dny na odstranění zprávy od odeslání. Hodí se to například, když si zaměníte kontakt a odešlete nevhodnou textovku někomu jinému, než jste chtěli.

Jako u každé jiné aplikace, která funkci smazání zpráv podporuje, stačí dlouze podržet prst na vaší textovce a klepnout prstem na ikonku popelnice v liště nabídky nahoře. Dále si vyberete mezi „Odstranit u mě” nebo „Odstranit u všech”.

Jen vás předem upozorníme, že aby tato funkce fungovala jak pro vás, tak i pro vaše přátelé a kolegy, musíte mít aktualizovanou aplikaci WhatsApp na tu nejnovější verzi. Aplikace vás na to upozorní.

Mazání zpráv můžeme znát už z Messengeru. Tam funguje i „mizející režim,” který schová předchozí konverzace a dá možnost si tajně dopisovat. Bublinky se zprávami se pak během chvíle vypaří. 

To není vše. Později v srpnu chce WhatsApp zvýšit soukromí pomocí dvou dalších funkcí. Nejdříve WhatsApp dovolí opouštět skupinové konverzace bez odeslání upozornění účastníkům. Dále bude umožněno si zvolit kdo uvidí, že jste online. Buďto všichni, jen vaše uložené kontakty s výjimkami nebo bez výjimek, případně nikdo.

Dočkáme se také aktualizace funkce View Once. Tu známe rovněž z Instagramu. View Once fotografie nebo video se po prohlédnutí či zhlédnutí znepřístupní. Přesto je možné si médium uchovat snímkem obrazovky. A právě to chce WhatsApp znemožnit v budoucí aktualizaci. Ostatně, dole pod textem je náhled, jak by to mělo vypadat, když se o snímek obrazovky pokusíte.

Kdy tato aktualizace přijde, to nevíme.