WhatsApp minulý měsíc ohlásil, že chystá spoustu skvělých novinek pro své uživatele. Mezi ně patří třeba jednoduché reakce na zprávy pomocí smajlíků, sdílení až 2GB souborů nebo možnost přidání až 512 lidí do skupiny. Nasazení nových vychytávek do akce se již blíží.

Dlouho očekávané reakce jsou tedy spuštěny, již řadu let je nabízí třeba Facebook Messenger či jiné komunikační aplikace. „Reakce jsou vtipné, pohotové a rovněž snižují přetížení komunikace ve skupinách. Budeme je nadále vylepšovat přidáváním ještě širší škály výrazových prostředků,“ stojí v příspěvku na blogu WhatsAppu.

Posílání větších souborů je také určitě skvělou věcí. Nová hranice o velikosti 2 GB podle WhatsAppu usnadní fungování školních a pracovních skupin. Při nahrávání samotných souborů se bude zobrazovat časový odpočet, aby bylo jednodušší zjistit, jak dlouho bude ještě přenos trvat.

Všechny zmíněné novinky by se měly ve službě ukázat s příchodem následující aktualizace. Mluvčí Mety sdělil serveru The Verge, že reakce již mají někteří uživatelé dostupné, globálně by se měly rozšířit přibližně do jednoho týdne.