Na úterý jsme si pro vás připravili technologické Stručně. Dozvíte se, proč vám bude nový vysavač od Dysonu každý závidět i to, že si Google Asistent bude pamatovat vše, co si přejete.

SAMSUNG PŘINÁŠÍ NEVÍDANĚ VÝKONNOU TECHNOLOGII RAM

Korejský výrobce elektroniky Samsung představil svou technologii modulů RAM; 512 GB DDR5 RAM bude podle společnosti o 13 % efektivnější na elektřinu, a přitom dvojnásobně rychlá. Půl terabajtu operační paměti je docíleno osmi vrstvami 16GB modulu. 

Krom toho, že se jedná o high-end technologii, bude ceny ovlivňovat ještě nedostatek komponent. Podle Bloombergu se RAM na začátku bude prodávat 30 až 40 % nad cenou.

TELEFONY MOTOROLA G100 A G50 ODSTARTOVALY V EVROPĚ

Značka Motorola do Evropy a Latinské Ameriky posílá dva telefony, které mají ambice stát se dominantními ve střední třídě. Oba mají 90Hz HD displeje, zvládají 5G a uvnitř nosí 5 000 mAh baterii. Nejvíce ale zamrzí asi to, že levnější telefon disponuje pouze displejem v rozlišení 720p.

Motorolu G100 si už teď můžete koupit u nás za 13 000 korun, levnější G50 na trh teprve dorazí.

SNAPCHAT KOPÍRUJE TIKTOK

Snapchat přidává některé funkce populární aplikace TikTok. Nově podporuje funkci, která se moc neliší od TikTok Duets. Uživatelé budou mít možnost při odpovídání na snap nahrát nový snap, který se s předešlým spojí, a tak jsou oba vidět najednou Součástí funkce „remix“ jsou i další možnosti inspirované TikTokem.

Populární sociální sítí pro sdílení krátkých videí se nechaly inspirovat i další aplikace; Instagram se svými Reels a YouTube se svými Shorts.

GOOGLE ASISTENT VÁS NECHÁ ULOŽIT SI COKOLI NA POZDĚJI

Google interně testuje funkci „memories,“ která by vašemu chytrému asistentovi umožnila pamatovat si téměř cokoli, co budete chtít. V současnosti si chytrý asistent zvládá zapamatovat, třeba kde jste nechali klíče nebo jakou upomínku jste nastavili.

Google Asistent by si tak v praxi mohl zapamatovat třeba články nebo stránky, které si chcete uložit na později, a pak je pro vás nechat dostupné přehledně na jednom místě. 

Funkce je zatím pravděpodobně v interním testování, ale pokud se do našich telefonů podívá, určitě přidá vyhledávání na nich další level přívětivosti.

Přečtěte si také: Náznaky očekávaného Pixel 9 se objevují v aplikaci Google

JAK OPRAVIT PADAJÍCÍ GMAIL NA ANDROIDU?

Google opravil chybu, která způsobovala pády Gmailu a některých dalších aplikací. Abyste problém vyřešili, stačí aktualizovat Android System WebView přes aplikaci Google Play. 

Společnost se za problémy omluvila.

NOVÝ VYSAVAČ DYSONU BYCHOM VŠICHNI CHTĚLI DOMA

O opravdu bezdrátový vysavač společnosti Dyson bychom asi doma stáli všichni. V reálném čase rozlišuje velikost částic prachu a ukazuje jejich množství na displeji. Kromě téhle „cool“ funkce má hlavice na sobě zelený laser, který prach a nečistoty před sebou zvýrazňuje. Díky tomu uvidíte, jak moc je podlaha před vámi znečištěna. 

Vysavač Dyson V15 Detect představený 24. 3. stojí nemalých 700 dolarů. Co myslíte, vyplatí se?

SLACK CHCE BÝT VÍC, NEŽ JEN TEXTOVÁ PLATFORMA

Pracovní organizační platforma Slack se nechce nadále zaměřovat pouze na text. Doteď je totiž Slack, proslulý kombinací mnoha funkcí na jednom místě, primárně textovou platformou.

Podle CEO společnosti na její platformu zamíří videohovory. Ta si také myslí, že by právě hlasová komunikace mohla zaměstnancům pomoct, a to zvlášť v dnešní době. Videohovory by neměly přímo konkurovat Zoomu ani Microsoft Teams, zvolí prý mírně odlišný přístup. 

Zatím nevíme, kdy bude Slack o možnost obohacen, pracuje se na nich ale už od začátku roku.