DJI se znovu vydává bojovat se současným „králem“ akčních kamer pro běžné uživatele, pochopitelně se jedná o GoPro. V pořadí se jedná už o druhý takový pokus, první akční kamera firmy, Osmo Action, si nevedla zdaleka špatně.

Kromě vypuštění podznačky „Osmo“ z názvu se výrazně mění struktura zařízení, vypouští totiž rysy společné právě s kamerami GoPro a jde vlastní cestou; modulární.

Kamera samotná váží pouhých 57 gramů a s rozměry 3,8 cm a 2,3 cm se jedná oproti GoPro HERO10 v podstatě o třetinové zařízení.

I s těmito rozměry nabídne 4K natáčení za 120 snímků za sekundu se svým 155° zorným polem nebo 12MP fotografie. Samotná kamera ale ve 4K zvládne natáčet jen asi 17 minut, a to jen když počet snímků za sekundu snížíte na 60.

Mezi další funkce patří timelapse s řadou nastavení, slow-motion či možnost použití zařízení jako webkamery. Stabilizace je podle prvních ohlasů solidní, GoPro se ale nevyrovná.

Síla tohoto zařízení ale leží v magnetických přídavných modulech. Mezi dva základní patří jeden s přídavnou baterií a jeden, který část této baterie vymění za do předu mířící sekundární dotykový displej třeba pro vlogování.

Moduly samotné nedrží pouze magneticky, po stranách je jistí ještě klipy, které při odejímání musíte stisknout, abyste přídavky nenechali někde na sjezdovce.

Oba moduly přidají ještě MicroSD slot a ten s displejem ještě 4 mikrofony, které audio zařízení výrazně pozvednou.

S přídavnou baterií s displejem v 4K60 zvládne Action 2 GoPro s přehledem porazit s časem natáčení 68 minut, bez displeje dokonce 83 minut, oproti asi hodině GoPro.

Mezi příslušenství zdaleka nepatří pouze dva zmíněné moduly. Zařízení je samo o sobě prachu a vodě odolné až do deseti metrů, přídavný kryt ale voděodolnost zařízení i s jedním ze dvou dosud zmíněných modulů zlepší až do padesáti metrů.

Teleskopický držák má pak dokonce tři funkce. Poslouží jako selfie tyč, tripod i odepínatelný dálkový ovladač.

Nechybí pak ani makro objektiv, který ano, uhodli jste, stačí magneticky připnout, či držák přímo na krk, abyste si tak uvolnili ruce.

S porovnáváním cenovek je to složité, jak GoPro, tak DJI totiž nabízí různé balíčky. HERO10 stojí 500 dolarů (asi 11 000 Kč či 430 eur), Action 400 dolarů (asi 8 900 Kč či 345 eur) v konfiguraci s přídavnou baterií a držákem na krk, za konfiguraci se sekundárním displejem ale dáte 519 dolarů (asi 11 500 Kč či 450 eur). Samotné se Action 2 neprodává.