Vypadá to, že na rostoucí vlně popularity skládacích zařízení se chce svézt další výrobce, kterého můžete ze smartphonové scény znát hlavně díky jeho zařízením zaměřeným na milovníky fotografování. Jak už nejspíš tušíte, jde o japonského technologického giganta Sony, nebo to tedy alespoň tvrdí server Sumahodigest, jenž měl informaci obdržet od svého zdroje.

Nebudeme lhát, Sony aktuálně nepatří mezi ty nejdiskutovanější výrobce na poli chytrých telefonů, ale je možné, že si jméno opět upevní právě díky nové skládačce typu clamshell (do češtiny obvykle překládáme jako „véčko“). Ta funguje na principu složení mobilu o běžné velikosti, čímž vznikne malé zařízení, které se snadno vleze do kapsy.

Zdroj, o jehož důvěryhodnosti by se dalo pouze spekulovat, uvádí, že skládací smartphone nebude disponovat externí obrazovkou, což může být docela škoda. Právě sekundární displeje se v poslední době stávají terčem pozornosti, jelikož přináší další možnost, jak benefitovat z možnosti telefon složit. Podívejte se třeba na Motorolu Razr 40 Ultra nebo Samsung Galaxy Z Flip 5.

Je dobré podotknout, že to teď není poprvé, co se spekuluje o novém skládacím smartphonu z dílny Sony. Server Notebookcheck uvádí, že se již v únoru na fóru Estato objevil příspěvek od leakera vystupujícího pod přezdívkou spektykles, jenž právě skládačku od Sony zmiňoval. Bohužel, moc konkrétní tehdy nebyl.