S napodobeninami iPhonů se na čínských internetových obchodech můžeme setkat běžně. Společnost LeTV vytvořila chytrý telefon Y1 Pro, který je designem velice podobný iPhonu 13. Na tamním trhu se prodává za extrémně nízkou cenu, přitom není vůbec špatně vybaven.

Pro plynulý chod více programů najednou disponuje LeTV Y1 Pro operační pamětí o velikosti 4 GB, data si mohou uživatelé ukládat na alespoň 32GB interní úložiště (liší se dle varianty). Na přední straně se nachází displej o rozlišení 1560x720 pixelů, v jeho horní části je výřez na selfie kameru, jenž vypadá velice podobně jako u zmíněného iPhonu.

Rozdíl mezi telefonem od amerického Applu je tedy kromě samotné výbavy třeba v operačním systému, LeTV Y1 Pro totiž běží na Androidu 11 s nástavbou Le OS 9.1. Nabíjí se přes port USB-C, kterým ještě iPhony nedisponují, každopádně v Evropě je Apple bude nucen zavést už od roku 2024.

Telefon je poháněn čipem Unisoc Tiger T310, který je mezi čínskými výrobci poměrně populární. Čip je postaven na 12nanometrovém procesu. V porovnání s kvalitnějšími čipy, třeba nově ohlášeným MediaTek Dimensity 9000+, který využívá 4nanometrového procesu, se tak nejedná zrovna o pokročilou technologii. Takt hlavního jádra procesoru je roven 2 GHz.

Oproti dnešním vlajkovým lodím LeTV Y1 Pro rozhodně není, co se výbavy týče, žádným machrem. Pokud ale přepočítáme cenu jeho nejlevnější varianty na koruny, téměř se dostaneme k číslu 1 800, což je opravdu málo. Dalo by se tedy říci, že za tu cenu se může jednat o skutečně dobrý kousek. Verze se 128 GB úložiště by vás vyšla na v přepočtu 2 500 Kč, za model s 256 GB místa byste nechali 3 200 Kč.