Aplikace PlayStation Remote Play, která vám umožňuje spustit si hru z vašeho PlayStationu na počítači, notebooku, tabletu nebo telefonu, se stává ještě užitečnější díky podpoře ovladače DualSense na zařízeních se systémem Android 12. Součástí nové aktualizace také je rozšíření možností pro starší ovladač DualShock 4.

Společnost Sony ve svém Twitteru oznámila, že nová aktualizace pro uživatele s Android 12 je dostupná globálně. Nyní si můžete bezdrátově spárovat ovladač DualSense, který se využívá u konzole PlayStation 5. Hráči, kteří používají DualShock 4, nově budou moct využívat touchpad, pohybový senzor, indikátor baterie nebo vibrace ovladače.

Pro využití aplikace Remote Play musíte vlastnit konzoli PlayStation 4 nebo PlayStation 5, jestli toto kritérium splňujete, můžete si díky domácí Wi-Fi síti nebo mobilních dat připojit telefon ke konzoli a začít hrát. Sice si nemůžete své hry vzít jen tak na cesty, ale pokud chcete hrát z postele místo toho, abyste hráli na televizi, je Remote Play ideální volba.