Poté, co byl zaměstnanec Googlu údajně spatřen v newyorském metru s nevydaným skládacím telefonem Google Pixel Fold, jsme dlouho žádné detaily o tomto nadcházejícím elegánovi pro náročné uživatele a fajnšmekry neslyšeli. Nyní nicméně přichází známý leaker Jon Prosser s podrobnostmi o datech klíčových událostí a ceně.

Jon Prosser je šéfredaktorem magazínu Frontpagetech, jenž stál za masivním únikem renderů, jež ukázaly design Pixel Foldu prakticky ze všech stran a úhlů. Dříve jsme vás o tom informovali zde. Telefon, který bude využívat stejný mechanismus jako populární řada Samsung Galaxy Z Fold (z mobilu o běžné velikosti se rozložením udělá zařízení podobné tabletu), bude údajně oznámen už 10. května.

Toto datum dává smysl, jelikož přesně v tento den bude probíhat letošní vývojářská konference Google I/O, během níž má kalifornský technologický gigant tendenci odhalovat, nebo minimálně lákat na nové produkty. Ve stejný den budou zahájeny i předprodeje na oficiálním internetovém obchodě Googlu a o dvacet dní později bude smartphone možné předobjednat i u partnerů. Prodávat se pak oficiálně bude od 27. června.

Součástí zmíněného úniku, za nímž stál Prosser v rámci magazínu Frontpagetech, byla i zmínka o ceně, která měla být podle leakera nastavená na 1 799 dolarů. To je skutečně nemalá částka, kterou bude Google dokazovat, že Pixel Fold nebude jen tak ledajakým telefonem pro běžné uživatele. Plány se od listopadu loňského roku patrně nezměnily, jelikož Prosser hovoří o stejné cenovce i nyní.

Google Pixel Fold by měl disponovat čipsetem Tensor G2 s maximální frekvencí 2,85 GHz a 12GB operační pamětí. Stejně tak bychom se údajně mohli dočkat baterie o velice slušné kapacitě, jež by mohla přesáhnout 4 500mAh hranici. Zato ale bude smartphone těžší než konkurenti.

Jak se vám Pixel Fold líbí?