Den vydání grafické karty Nvidia GeForce RTX 4070 se už postupně přibližuje. Již dlouho známe všechny její důležité specifikace, ale stále se čeká na potvrzení některých podrobností, jako je třeba cena nebo napájecí systém. I když v onom druhém případě to již není aktuální, protože se objevily rendery modelů od firmy GIGABYTE, které nám otázku napájecích konektorů zodpověděly.

Snímky spatřil a následně přes Twitter zveřejnil leaker momomo_us. Ve svém příspěvku ukázal modely Eagle, Windforce, Gaming a Aero (dříve nazvaný jako VISION) ze stejného úhlu. Pokochat se tedy sice můžeme jejich designem, ale daleko důležitější je, který konektor využívají.

Dříve se hovořilo o tom, že volba konektoru zůstane na výrobcích, jež budou moci využít buď 16pinový, který aktuálně najdeme u všech dosud představených desktopových karet Ada Lovelace, nebo 8pinový. To vychází z informace, že Nvidia připravila jak klasický design PCB s 200W TDP, tak i prémiový s 225W TDP. Tvrzení o možnosti volby snímky potvrzují, protože zatímco modely Eagle a Windforce budou napájeny 8pinovým konektorem, zbývající dvojici bude energii dodávat onen 16pinový.

S tímto se pojí také embargo na recenze. Den před vydáním samotné RTX 4070 budou mít influenceři a novináři možnost vydat recenze na levnější modely – pravděpodobně tedy ty s 8pinovým konektorem – zatímco embargo na dražší varianty padne až v „den D“. Více informací jsme popisovali v samostatném článku.

Grafická karta Nvidia GeForce RTX 4070 má dorazit 13. dubna s doporučenou cenou 599 dolarů ve Spojených státech. U nás v Česku by tedy mohla začínat na ceně kolem 16 tisíc Kč.