Podle dosavadních informací se Motorola do vývoje skládacích smartphonů letos ponořila s vervou a podle všeho pracuje na dvou modelech, přičemž na dražší z nich už začala i sama upozorňovat. Sice to ještě firma nepotvrdila, ale soudě podle dřívějších úniků ponese název Razr 40 Ultra. Již dlouho přitom víme, že hlavní roli bude hrát rozměrný externí displej. Díky exkluzivním informacím serveru XDA Developers nyní máme k dispozici podrobný přehled specifikací.

Jak už se dříve spekulovalo, Motorola Razr 40 Ultra dostane výkonný čipset Snapdragon 8+ Gen 1, který bude doplňován až 12GB operační pamětí a 512GB úložištěm. Výkonnostně tak půjde o velice slušný kousek, byť nebude moct konkurovat současným vlajkovým smartphonům, jež disponují čipem Snapdragon 8 Gen 2. Setkat se také máme s pouze 3 640 mAh baterií (tuto informaci ale nepřineslo XDA, nýbrž kdysi MySmartPrice).

Co se týče displejů, ten hlavní bude skutečně využívat 120Hz AMOLED panel a jeho rozlišení podle XDA Developers bude 2640x1080 pixelů. Chybět mu nemá ani podpora HDR. Externí displej bude pracovat s rozlišením 1056x1066 pixelů.

Jak už odhalily rendery, nebo dokonce oficiální teaser, v zadní obrazovce bude umístěna dvojice fotoaparátů. XDA hlásí, že ten hlavní dostane 12Mpx senzor Sony IMX563 a doprovázet jej bude 13Mpx ultra širokoúhlá kamera se senzorem SK Hynix Hi1336. Selfie kamera pak využije 32Mpx snímač OmniVision OV32B40. Všechny modely pak mají dostat NFC a čtečku otisků.

Vzhledem k tomu, že Motorola již vydala několik lákadel přes svůj oficiální účet na čínské sociální síti Weibo, lze očekávat, že Razr 40 Ultra dorazí v blízké budoucnosti. Co se týče jeho ceny, oficiální informace dosud nemáme, nicméně ty evropské byly odhaleny v rámci úniku, který jsme samostatně rozebírali zde.