Po měsících nejrůznějších kousků informací, kterými se nás Nothing snažil navnadit na svůj první telefon, přichází jeho oficiální představení. Tento telefon nabídne za svou cenu obstojné parametry. Svými zády navíc rozhodně do davu nezapadne, ostatně, to se od něj ani nečekalo.

Nothing už na svědomí jeden produkt má. Jde o sluchátka Nothing Ear (1), která se odlišovala… No, designem. Snažila se být co nejprůhlednější. Průhledná je tak z části jak krabička, tak nožky sluchátek. Majitelé tak mohou alespoň z části nahlédnout na elektroniku, která se ve sluchátkách schovává.

Právě ideu transparentnosti si ponechává i Nothing Phone (1), i když tady na komponenty nevidíme. Místo toho se nám naskýtá pohled na unikátní vzor na zádech telefonu, který je tvořený LED světly. Ta se rozblikají jako indikace notifikací i příchozích hovorů, či jako měkké světlo pro fotografie blízkých objektů. Dokonce můžou blikat jinak u různých osob, které vám volají!

Hlavní kamera využívá 50megapixelový senzor z dílny japonské Sony, nese označení IMX766. Při nahrávání videí je senzor schopen zachytit až 1 miliardu barev. Nechybí ani optická a elektronická stabilizace obrazu. Těšit se rovněž můžeme na 114° zorné pole.

Delší dobu se spekulovalo o tom, kterým čipsetem bude nový telefon z britského startupu poháněn. Nakonec došlo na Qualcomm Snapdragon 778G Plus, jenž se sice nevyrovná dnešním vlajkovým lodím konkurenčních společností, ale za tu cenu nejde o špatný kousek. Nothing nepoužití výkonnějšího Snapdragon 8 Gen 1 vysvětluje tím, že pomalejší čip nabídne lepší poměr mezi výkonností, využitím baterie, odvodem tepla a cenou.

Displej Phone (1) je OLED v rozlišení 1080p, jeho maximální jas činí 1200 nitů. Potěšit by vás dále mohla obnovovací frekvence, ta je totiž 120Hz. To v praxi znamená, že systémové animace a podporované aplikace uvidíte velice plynule. Tahle obnovovací frekvence je navíc adaptivní, když se tak koukáte na statický obraz, nebude vysávat baterii.

Phone (1) disponuje 4500mAh baterií, kterou buď můžete nabít silou 33 W kabelem nebo 15 W bezdrátově. Bát byste se neměli ani slabšího deště, a to díky certifikaci IP53. Spíše jej ale nepotápějte. 

Novinku od Nothing si můžete pořídit ve třech různých variantách. Za 8 GB RAM a 128 GB místa zaplatíte 399 liber (v přepočtu 11 500 Kč), pokud byste si přáli 256 GB úložiště, stát vás to bude 449 liber (v přepočtu 13 000 Kč). Navýšení RAM na 12 GB a 256 GB místa vás vyjde na 499 liber (v přepočtu 14 400 Kč).

V Česku bude telefon dostupný pouze přes oficiální obchod nothing.tech.