Počítačové programy dokážou v rukou talentovaných umělců opravdové divy. To se nám potvrdilo už v minulosti, třeba s pražským Staroměstským orlojem nebo scény z vlakového nádraží vytvořené v Unreal Engine 5, od skutečnosti je téměř k nerozeznání.

Společnost Nvidia se ale chlubí dalším úspěchem své technologie Nvidia Studio. Umělkyně Jacinta Vu ze Spojených států, která se specializuje na transformaci 2D konceptů do 3D modelů a scén, totiž předvedla své dílo s názvem Royal Library. Jedná se o luxusní knihovnu plnou sloupů a výzdoby.

„V době vzniku Royal Library byl můj styl velmi ručně malovaný a chtěla jsem se více přiblížit stylům League of Legends a World of Warcraft. Moje vize pro tento projekt ale byla velmi odlišná. Royal Library je založena na concept artu a hodně se liší, když to porovnáte,“ uvádí autorka.

Na obrázku si můžete všimnout, že si umělkyně pohrála i s osvětlením. V Unreal Engine 4.26 je prý práce s takovými scénami jednodušší díky ray-tracingu a Nvidia DLSS. S vydáním Unreal Engine 5 pak Jacinta Vu údajně vyzkoušela plně dynamický sytém globálního osvětlování zvaný Lumen.

Unreal Engine 5 není jediným programem, který byl při tvorbě projektu Royal Libraby použit. Vu pracovala i v Autodesk Maya a Marmoset Toolbag. Textury byly navrženy v programech Adobe Photoshop a Adobe Substance 3D Painter.

V přehrávači níže si můžete pustit 15sekundové video odhalující kombinaci schopností autorky a moderních technologií. Na oficiálním YoutTube kanále Nvidia Studio naleznete spoustu návodů a výukových videí, která se začátečníkům určitě budou hodit.