Twitter od odkoupení americkým miliardářem Elonem Muskem zažil mnoho změn. Hned chvíli po jeho nastoupení do pozice ředitele velká část pracovní síly ve svých schránkách nalezla výpovědi. I ti, kteří první vlnu vyhazovů přečkali, si ale nemohou užívat pracovní stabilitu: ve středu přestala fungovat jejich interní komunikační platforma.

Zaměstnancům bylo řečeno, že je Slack nedostupný kvůli rutinní údržbě. Jeden ze zaměstnanců Slacku to ale pro The Verge označil za „blbost“, nic podobného rutinní údržbě totiž na Slacku neexistuje. Místo toho podle konverzací na zaměstnanecké skupině někdo přístup k platformě vypnul.

Stejným způsobem přestalo zaměstnancům ve středu fungovat i Jiro, ve kterém se interně organizují úkoly. Přístup na Jiro byl ale už ve čtvrtek obnoven. Mnoho zaměstnanců si tak ve středu udělalo nedobrovolnou placenou dovolenou, když kvůli absenci interních nástrojů nemohli pracovat na svých úkolech.

Není jasné, kdy nebo zda vůbec bude interní Slack zaměstnancům znovu zpřístupněn. Musk teď totiž může experimentovat a sledovat, zda se jeho nová firma bez Slacku a jemu přidružených výdajů může fungovat. Podle reakcí na zmíněné interní komunikační skupině zaměstnanců to ale nebude tak hladké.

Musk také oznámil, že plánuje publikovat zdrojový kód algoritmu, který Tweety uživatelům doporučuje. Někteří zaměstnanci měli být údajně instruování, aby kód pro publikaci vyčistili. Přesto jsou stále výrazné pochyby, zda chce Musk zveřejnit pravý kód algoritmu, či pouze jeho upravenou verzi. To bychom se sice mohli dozvědět už příští týden, kdy má být podle Muska kód zveřejněn, jak je ale u jím udávaných termínů zvykem, nejspíš to bude o něco později.