Chaos pokračuje. I tak bychom mohli popsat nejnovější krok Muskova Twitteru. Excentrický miliardář nedávno přišel s „vylepšením“, kdy ověření účtu získáte pouze v případě, když si předplatíte službu Blue. Výjimečně své slovo do puntíku dodržel. Modré fajfky byly většině uživatelů skutečně odstraněny. Po několika dnech byly ale známějším účtům nad 1 milion sledujících opět vráceny. Údajně proto, že si již platí. Na tom by nebylo nic zvláštního, pokud by se ověření neobjevilo například u účtu tragicky zesnulé legendy basketbalu Kobeho Bryanta nebo herce Chadwicka Bosemana, který podlehl rakovině v roce 2020.

Pokud se začnete u těchto účtů zajímat o to proč je ten nebo ten dotyčný „ověřený“, Twitter vám skutečně řekne, že daná osoba zaplatila za Twitter Blue a ověřila si telefonní číslo. Pokud se vrátíme k výše zmíněným, tak druhý krok mohli bez problému teoreticky udělat již před svou smrtí. U prvního kroku je to ale krajně nepravděpodobné. Jedině pokud se jejich PR tým stará o online prezentaci svých svěřenců stále stejně aktivně jako za jejich života.

Měsíčně prý platí i brutálně zavražděný novinář Jamal Khashoggi, což je krajně neetické a neslušné tvrzení, protože je tento účet prokazatelně neaktivní již mnoho let. Tato situace jen dále přispívá k stále rozšířenějšímu názoru mnoha slavných, kteří o modré ověření u svého účtu nestojí a berou ho jako něco zbytečného nebo pouze jako formu, jak z nich dostat peníze.

Běžní uživatelé upozorňují také na to, že ověření u účtů sice mrtvých, ale velmi oblíbených a respektovaných lidí dodává celému ověřovacímu systému dojem prestiže. Což je možná i skrytým cílem celé této akce.

Dění kolem Twitteru je stále chaotické a občas i poměrně vtipné. Co si o zrovna této kauze myslíte vy? Je to celé poměrně svérázná cílená reklama? Nebo vše vyznělo zase trochu jinak než bylo v plánu? Ani jedna možnost by nebyla nereálná...