Elon Musk kupuje Twitter. Společnost provozující stejnojmennou sociální síť dnes v tiskové zprávě potvrdila, že souhlasí s Muskovou nabídkou 54,20 dolaru za akcii. To znamená, že nejbohatší člověk světa a majitel Tesly získává plnou kontrolu nad Twitterem za 44 miliard dolarů (bilion korun).

Původně přitom zástupci Twitteru mluvili o nepřátelském převzetí ze strany Muska, dokonce se Twitter bránil zavedením jedovaté pilulky. Není jasné, co vedlo společnost ke změně názoru.

„Svoboda projevu je základem fungující demokracie a Twitter je digitální svět, kde se diskutuje o věcech životně důležitých pro budoucnost lidstva,“ uvedl Musk v prohlášení, které je součástí tiskové zprávy.

„Chci také učinit Twitter lepším než kdykoli předtím, a to vylepšením sítě o nové funkce, zpřístupněním algoritmů pro zvýšení důvěryhodnosti, poražením spamových botů a ověřením pravosti všech lidí.“

Když Elon Musk koupil 9,2 procenta Twitteru, provedl na sociální síti průzkum. Uživatelů se ptal na tlačítko upravit, které je ve vývoji. Později navrhl vyřadit reklamy z Twitter Blue, snížit cenu předplatného a přidat Dogecoin jako možnost platby. Musk také otevřeně kritizoval moderátory Twitteru.