Generální ředitel Twitteru Elon Musk oznámil ve svém twitterovém příspěvku změny, které se týkají předplatného a relativně nově i ověřovací funkce Twitter Blue. Od 15. dubna letošního roku budou noví uživatelé muset projít procesem ověření, aby mohli hlasovat v anketách, a ostatním uživatelům budou doporučovány pouze příspěvky ověřených předplatitelů.

Musk dále informoval, že v záložce Pro vás budou jako doporučení zobrazováni pouze ověření uživatelé. Tyto změny jsou dle Muska jediným způsobem, jak řešit problém s „převzetím moci pokročilými houfy botů s umělou inteligencí“.

Už dříve Musk uvedl, že placené ověřování výrazně zvyšuje náklady na používání robotických účtů a usnadňuje jejich identifikaci. Tímto krokem Twitter doufá, že se podaří snížit vliv botů na platformě a zajistit, aby uživatelé měli přístup k důvěryhodným zdrojům informací.

Nové funkce doplní již dříve oznámené změny pro ověřené uživatele, jako je například možnost upravovat texty nebo rozšířený počet znaků.

Co se týká ceny za ověření, pro Českou republiku byla podle oficiálního webu stanovena na 216,59 Kč měsíčně při koupi skrze webovou aplikaci.