Twitter zavádí formát na svou sociální síť, který nápadně připomíná ten na TikToku. Novinku nazývají „immersive video“ a dočkáme se jí na zařízeních se systémem iOS během několika dnů.

Jde o aktualizaci přehrávače videí na Twitteru. Ten byl doposud dostačující, ovšem nenabízel možnost přesunutí se na další video pouhým swipem nahoru. Tento koncept již dobře známe z jiných sociálních sítí, především z TikToku, který je na něm založený. Také se videa začnou zobrazovat přes celou plochu displeje.

Kromě toho se v položce Explore začnou videa objevovat častěji. V současné době sekce Explore, která je schovaná pod ikonou lupy, sloužila pro vyhledávání a zobrazení výčtu populárních trendů. Videa tuto sekci jistě oživí.

Funkce „pohlcujícího videa“ bude na Twitteru pro zařízení s iOS dostupná během několika dní. Videa v Explore se zobrazují uživatelům z vybraných zemí už teď. Postupem času se samozřejmě funkce rozšíří do dalších koutů světa.

V den oznámení funkce immersive video také oficiální profil Twitter Blue publikoval příspěvek, na němž Twitter poprvé veřejně testuje funkci Edit, tedy upravovaní tweetů. Pod ním si lze všimnout zprávy „Naposledy upraveno“ a času, kdy byly informace v tweetu naposledy změněny.