Twitter, jedna z největších sociálních platforem na světě, představila svůj nejnovější prvek, kterým rozšiřuje limit znaků v tweetech na 10 000 pro předplatitele služby Twitter Blue. Společnost to oznámila kde jinde, než ve svém oficiálním příspěvku na Twitteru.

Twitter již dříve testoval prodloužení tweetů a nový limit 10 000 znaků je výsledkem této práce. V únoru letošního roku Twitter představil tweety s maximální délkou 4 000 znaků pro předplatitele. O dva měsíce později byl tento limit tedy rozšířen o dalších 6 000 znaků.

Aby byly tweety s větším počtem znaků snadněji čitelné, uživatelé mohou využívat nové formátování, jako je například ztučnění nebo kurzíva. Tato nová funkce bude postupně rozšiřována na všechny uživatele předplatitelů služby Blue je pro některé z nich k dispozici již nyní.

Uživatelé Twitteru podle oficiálních stránek mohou také své příspěvky monetizovat. Za splnění určitých podmínek – být starší 18 let, mít minimálně 10 000 sledujících a odeslat alespoň 25 tweetů v průběhu posledních 30 dnů – mají uživatelé možnost vydávat exkluzivní tweety pro své předplatitele. Členství si ale na svém profilu mohou zatím nastavit pouze američtí uživatelé. Více informací jsme rozebírali v samostatném článku.