Google Keep je jednoduchá služba, která nám umožňuje vytvářet si poznámky. Dostupná je z jakéhokoliv zařízení ve webové verzi, ale také jako aplikace pro mobilní telefony či tablety, na spoustě zařízení s Androidem je dokonce předinstalovaná. Přestože funguje už skoro 10 let, jedna funkce jí stále chybí.

Možnost ztučnění, podtržení nebo kurzívy textu je podstatnou součástí textových editorů. Při čtení pár vět se bez toho sice obejdete, ale ve chvíli, kdy máte studovat sáhodlouhé texty, funkce přijde vhod. Aplikace umí sice skvěle synchronizovat data mezi telefonem a počítačem, ale touto, pro spoustu uživatelů důležitou, funkcí zkrátka nedisponuje. Řešením je tak třeba psaní velkými písmeny.

Tomu bude naštěstí konec. Web 9to5Google odhalil, že informace o možnostech základního formátování textu byly nalezeny v datech nejnovější verze poznámek Google Keep. Budete moci „zobrazit ovládací prvky formátování“ a „vymazat formátování“.

Funkce tedy zatím dostupná není a bude nutné si chvíli počkat. Verze 5.22.182.00 momentálně není široce rozšířena prostřednictvím Google Play. Společnost Google bude zřejmě nucena aktualizovat Keep v systému iOS a na webové stránce, aby zajistila spojitost všech zařízení.