Nedávno jsme psali o chytré prodlužovačce z dílny TP-Linku, jednoho z předních výrobců síťových produktů. Pod svou značkou Tapo nyní tato společnost představuje další zařízení, která rozšíří její sortiment zboží pro chytrou domácnost. Je jimi trojice chytrých bezpečnostních kamer, jež zahrnuje nejen kamery venkovní, ale také domácí.

Jednou takovou je třeba Tapo C225, která se chlubí rozlišením QuadHD a panoramatickým sledováním v rozsahu 360 stupňů. Díky umělé inteligenci je schopna identifikovat lidi, domácí mazlíčky či vozidla nacházející se v záběru, a dokonce i umí rozpoznat dětský pláč nebo další zvuky, v důsledku čehož je pak schopna informovat uživatele podle toho, jak ji nastavil. A pokud byste se ve chvíli, co jste doma, báli o své soukromí, lze čočku kamery fyzicky zaclonit.

Dalším odhaleným kouskem je venkovní kamera Tapo C325WB, jež pro komunikaci s dalšími zařízeními využívá Wi-Fi. Chlubí se stupněm krytí IP66, který zajišťuje kompletní odolnost vůči prachu a ochranu vůči intenzivně tryskající vodě. Výrobce dále láká na objektiv s nízkou clonou a vynikající snímač, jenž má zachytit obraz s přirozenějšími barvami a živými detaily. Prý funguje skvěle i za velmi slabého osvětlení. Kameře navíc nechybí ani funkce související s automatickou detekcí.

Poslední kamera je opět venkovní a nazývá se Tapo C500. Záznam dokáže pořídit v rozlišení FullHD a pyšní se 360° horizontálním a 130° vertikálním rozsahem sledovaného prostoru. Díky detekci osob za pomoci umělé inteligence by jí opět neměl uniknout žádný nezvaný host. TP-Link dále láká na noční vidění, s nímž lze jasně vidět až na vzdálenost 30 metrů (a to i v úplné tmě). Pořízené záznamy lze ukládat na paměťovou kartu (microSD) nebo cloudové úložiště Tapo Care. Přímý přenos lze navíc sledovat klidně z druhého konce světa (tedy v případě, že máte přístup k internetu).

Domácí bezpečnostní kamera Tapo C225 půjde na trh s doporučenou cenou 1 699 Kč včetně DPH a venkovní kamera Tapo C500 bude možné zakoupit od 1 499 Kč včetně DPH. Tapo C325WB ještě cenovku nemá.