Sociální platforma Snapchat se na scéně objevuje už od roku 2011, byť tehdy ještě používala název Picaboo. Oblíbená je především mezi mladými uživateli, a to hlavně kvůli myšlence vyjadřování pocitů a sdílení toho, co dělají, skrz po čase mizející fotografie či videa. Koncept se uchytil, a tak už se s ním setkáme na řadě dalších platforem. Brzy ale bude vydána novinka, v níž Snapchat tentokrát nebude fungovat jako „inovátor“, nýbrž spíše jako ten, kdo dohání resty.

Tmavý motiv uživatelského rozhraní se stává čím dál více oblíbenou a zároveň prakticky nutnou součástí každé platformy. A je to celkem logické – uživatelé, kteří aplikaci otevřou v noci nebo v jakémkoliv prostředí se slabým osvětlením, si totiž nepřejí, aby jim bílá záře „vypálila“ oči. Tmavý režim je už součástí Instagramu, Facebooku, Messengeru a řady dalších populárních platforem, jenže na Snapchatu bůhvíproč stále schází.

To už by se ale mělo naštěstí brzy změnit. Vývojáři už na funkci pracují minimálně od února roku 2021, kdy na ni v sérii twitterových příspěvků upozornil vývojář a leaker Alessandro Paluzzi. Ten se nyní po dlouhé době k tmavému režimu vrátil a své sledující informuje o nepříjemné skutečnosti – funkce bude exkluzivně dostupná pro předplatitele Snapchat+.

Celá služba prakticky vznikla jako reakce na vlnu implementování předplatných do sociálních sítí. Na rozdíl od jiných platforem ale chtěla členům primárně nabídnout předběžný přístup k funkcím, jež se postupně rozšíří i k běžným uživatelům. Tmavý režim tedy bude patrně výjimka.

Uživatelé z této novinky pochopitelně nejsou zrovna nadšení, protože jak už jsem zmínil, tmavý režim je na většině dalších platforem naprostým standardem a nikoho by snad ani ve snu nenapadlo, že se bude jednat o placenou funkci.