Populární sociální síť zaměřená na krátká videa TikTok podle posledních informací pracuje na nové funkci, která umožní uživatelům vytvářet profilové obrázky generované umělou inteligencí. Tento nástroj bude integrován přímo do aplikace TikTok a umožní uživatelům vytvářet si digitální verze sebe sama.

První informace o nové funkci umělé inteligence na TikToku se objevily na Twitteru konzultanta pro sociální média Matta Navarry. Ve svém twitterovém příspěvku ukázal krátké video týkající se změn profilového obrázku pomocí AI.

Na první pohled se zdá, že nový nástroj generuje obrázky ze záběrů hlavy. Díky tomu, že by měl být zabudován přímo do TikToku, můžeme brzy očekávat mnohem více avatarů vytvořených pomocí umělé inteligence, které se stanou jistě populárními mezi uživateli aplikace.

Generování avatarů pomocí umělé inteligence ještě nebylo oficiálně oznámeno a společnost novou funkci nazývá pouze experimentem, ale mnoho uživatelů TikToku již o ní mluví a spekuluje o tom, jak by mohla fungovat. Funkce by také mohla přinést větší personalizaci a zábavu pro uživatele této oblíbené sociální platformy.