Technologický gigant Google vylepšuje prostřednictvím systému Android 12L uživatelské rozhraní na tabletech a přidal i nové funkce řešící problémy s kompatibilitou a multitaskingem nejen na skládacích zařízeních. Stejné péče se dočkají i aplikace třetích stran.

Nejnovější update tak umožnil TikToku stát se největší aplikací, která dostala na tabletech optimalizační vylepšení. Díky vylepšenému rozvržení na šířku se tak aplikace dostala ve správně formě na tablety s operačním systémem Android. TikTok videa tak lze nově rozdělit do dvou sloupců, což usnadní uživatelům používání této aplikace (snadno lze například sledovat a komentovat současně). Update se dotkl také tlačítek Domů, Přátelé, Doručená pošta, Profil a Vytvořit.

Už koncem minulého roku se na TikToku začal testovat speciální režim pro sledování videa „na šířku“, což lidem používajícím tuto sociální síť na tabletu určitě udělá radost. A navíc se s nejvyšší pravděpodobností jedná o část komplexního plánu společnosti ByteDance na přetažení některých diváků konkurenčního YouTube.