Společnost Sony označila televizory Bravia XR jako „Ideální pro PlayStation 5“. Má jít o TV navržené tak, aby dokonale spolupracovaly s konzolí PlayStation 5 a nabídly fantastické herní zážitky s pohlcujícím obrazem a zvukem.

Televizory s označením „Ideální pro PlayStation 5“ přicházejí se dvěma zcela novými exkluzivními funkcemi PS5 – Auto HDR Tone Mapping a Auto Genre Picture Mode. Podporují také snímkovou frekvenci až 120 snímků za sekundu v super ostrém rozlišení 4K podle specifikace HDMI 2.1 kompatibilních her.

„Díky tomu, že je zpoždění na vstupu pouhých 6,0 ms u modelů Z9J, navíc dosáhnete mimořádné plynulosti a rychlosti odezvy ve střelbě, sportu a náročných hrách s bleskovými akcemi na obrazovce,“ uvádí tisková zpráva.

„Televizory Sony Bravia XR poskytují úžasně realistický obraz plný živých barev a poutavého kontrastu, doplněný jedinečnou technologií zvuku vycházejícího z obrazovky, díky níž se ocitnete přímo v centru dění, ať už hrajete hru nebo sledujete film.“

FUNKCE AUTO HDR TONE MAPPING

Funkce Auto HDR Tone Mapping optimalizuje nastavení HDR hned během úvodního nastavování PS5. PlayStation 5 automaticky rozpozná jednotlivé modely televizorů Bravia a vybere nejlepší nastavení HDR pro daný televizor. Díky optimalizované úrovni mapování tónů HDR podle specifikace displeje Bravia uvidíte důležité detaily a barvy i ve vysoce kontrastních scénách. Například ve hře Gran Turismo 7 navíc uvidíte detailně objekty na trati, takže budete přesně vědět, jak zareagovat.

REŽIM AUTO GENRE PICTURE 

Televizory Bravia XR dokážou rozpoznat, zda hrajete hru nebo sledujete filmy a pořady. Díky režimu Auto Genre Picture Mode se televizor při hraní her automaticky přepne do herního režimu, který minimalizuje zpoždění vstupu, takže akce je svižnější, nebo do standardního režimu při sledování filmů prostřednictvím streamovací služby nebo z disku Ultra HD Blu-ray na PS5, který přesune pozornost na zpracování obrazu a zajistí výraznější obraz.

Režim Auto Genre Picture Mode bude k dispozici prostřednictvím budoucí aktualizace softwaru na konzoli PS5 a televizorech Bravia na konci roku 2021.

KUPÓN K NOVÉ TV A AKTUALIZACE PRO STARŠÍ MODELY

Pokud se rozhodnete si koupit televizor Bravia XR, tak Sony nabízí digitální kódy na PlayStation Store v hodnotě 3000 Kč. Nabídka se vztahuje na všechny nákupy u vybraných prodejců zapojených do kampaně, které zákazníci v průběhu kampaně uskuteční.

Podle serveru FlatPanelsHD, který má mít informace z interních zdrojů Sony, se aktualizace dostane také na LCD televizory Sony XH90 z roku 2020 a televizory Sony X85J a Sony X80J z roku 2021. Ty jsou označeny jako „Připraveny pro PlayStation 5“. I ty by měly těžit z vylepšení obrazu v rámci aktualizace, jež by měla přijít do konce roku.