Trh se skládacími telefony láká čím dál více výrobců smartphonů a nedávno se do něj svým prvním kouskem, jenž byl odhalen na akci MWC 2023, vrhnula také čínská firma Tecno, která některá svá zařízení prodává i u nás v Česku, ale zatím nedosahuje moc velké popularity. Třeba se ale její jméno celosvětově rozšíří do povědomí dalších lidí pomocí nového véčka.

Smartphone Phatnom V Fold z MWC 2023 využívá takzvaný knižní mechanismus, díky čemuž je možné udělat ze smartphonu o normální velikosti přístroj podobný tabletu. Na uniklých snímcích, které přes čínskou sociální síť Weibo odhalil známý leaker WHYLAB, se ale ukazuje clamshell (véčko) nazvaný jako Phantom V Yoga, jenž využívá přesně opačný systém. Z normálního telefonu se přehnutím udělá malinkaté zařízení, jež se snadno vleze do kapsy.

Snad nejvíce poutá pozornost masivní kamerový modul, jenž ale pravděpodobně schovává ještě jedno překvapení. Vzhledem k tomu, že je na dvojici zadních fotoaparátů (pravděpodobně 64Mpx) moc velký, v něm bude pravděpodobně umístěná i kruhová sekundární obrazovka. Využívání volného prostoru na zadní straně tímto způsobem je populární u řady dalších výrobců, nicméně ti obvykle nemají ve zvyku dát displej do fotomodulu, nýbrž jednotlivé snímače do displeje.

Mimochodem, nepřipomíná vám svým designem Vivo X90 Pro v modré barvě?

Specifikace potvrzuje ukázka systémových informací přímo v softwaru telefonu. Přední strana tedy bude osazená displejem o rozlišení 2640x1080 pixelů, v němž najdeme 32Mpx selfie kameru. Pod kapotou se pak má nacházet čipset MediaTek Dimensity 8050 a 4 000mAh baterie. Model, který drží leaker/jeho zdroj v ruce, má 8GB operační paměť a 256GB úložiště. Celkově se tedy jedná o výbavu odpovídající střední třídě.

Tenco Phantom V Yoga zatím nemá stanovené datum vydání a stejně tak zatím nevíme, kolik bude stát a kam/zda se vůbec rozšíří mimo Čínu.