Dataminer a YouTuber SadlyItsBradley přišel s leakem vzhledu Projektu Cambria, nejnovější Mixed Reality headset, který Meta připravuje. Jde o velmi kvalitně vypadající zařízení.

Na Facebook Connect, kde Facebook oznámil nový název své společnosti (Meta), jsme se dočkali velmi krátkého náhledu na toto zařízení. Od té doby bylo ticho a víme jen, že tento tzv. Quest Pro je v pozadí v přípravě.

Brad se už nějakou chvíli snaží dostat do povědomí internetu informacemi, které získal od svých důvěryhodných zdrojů a také dataminingem, které mu také plodí ovoce. Když jde o jeho zdroje, jeden takový se zřejmě zapojuje do působení Meta a především do jeho VR divize. Ozval se Bradovi a zaslal mu několik fotografií zařízení Cambria.

V podstatě jsem viděl několik snímků finální verze Projektu Cambria… opravdovou fyzickou verzi,” říká YouTuber Brad ve svém videu. „Zařízení mělo po jeho těle identifikační čísla, takže kdybych fotky tohoto zařízení zveřejnil, můj zdroj by se dostal do problémů.

Ale Brad měl chuť ukázat světu co viděl a přišel se zajímavým řešením — pozvat si zkušeného 3D modeléra, který vytváří velmi kvalitní rendery produktů, aby mu pomohl vytvořit render Projektu Cambria z jeho paměti. A to se také povedlo!

Když se na headset podíváme, můžeme si všimnout nadměrně vysokého počtu senzorů. Všimli jsem si dohromady osmi — šest vpředu a dva po stranách předního panelu. To nám může napovědět, že headset bude zaměřen na MR, tudíž Mixed Reality. Uprostřed jsou dva senzory šedivé barvy, jež můžou být Time of Flight senzory na sken prostředí nebo na hand tracking, tedy senzory na sledování rukou. Může to být samozřejmě kombinace tak jak to dělá Meta Quest 2.

Pro špičkové fungování technologie MR je potřeba mnoho snímačů jak na kvalitní průhled pro uživatele, tak i pro sken prostoru. Alespoň to tak vyplývá z těchto renderů. Jen pro porovnání, Meta Quest 2 má „jen” čtyři, z čehož kamery propustné jsou černobílé. 

Dále displej. Ten bude chráněn čočkami typu pancake. Ramena headsetu, záda a horní panel pro opírání čela vypadají standardně a nevyzařuje z nich inovace. Přesto headset na pohled vypadá pohodlně.

Ovladače jsou podle Brada naprosto identické k těm, které jste mohli vidět z jiných leaků. Také upozornil, že je viděl v hnědé krabici, pravděpodobně od původního balení headsetu.

Co na to říkáte?