Samsung má letos uvést ještě řadu novinek, mezi nimiž najdeme například chytré hodinky Galaxy Watch 6, nová sluchátka nebo další generaci skládacích telefonů. Obsahovat bude kousky Galaxy Z Flip 5, jenž bude využívat mechanismus véčka, a Galaxy Z Fold 5, který bude takzvaného knižního typu. Právě onen druhý zmíněný se nyní ukazuje na nových renderech, a tak se můžeme podívat, jak zhruba bude vypadat.

Za vytvořenými návrhy nestojí nikdo jiný než známý leaker a designér Steve Hemmerstoffer, který se tentokrát spojil se serverem Smartprix. Snímky ukazují, že se Samsung nijak neodklonil od svého ověřeného provedení, ale přesto se některé detaily mění. Galaxy Z Fold 5 bude o něco tenčí než jeho předchůdce, a to hlavně díky tomu, že při kompletním složení nebude mezi dvěma polovinami displeje mezera.

Zdroje nicméně uvádí, že rozměry obrazovek jako takových zůstanou stejné – přední strana tedy bude osazená 6,2palcovým displejem, zatímco úhlopříčka toho vnitřního má měřit 7,6 palce. Pravděpodobně budou oba využívat technologii AMOLED a nabízet 120Hz obnovovací frekvenci.

Smartphone tentokrát dostane vystouplý foto-ostrůvek, kde se bude podle dřívějších spekulací nacházet 50Mpx hlavní kamera, 10Mpx teleobjektiv a 12Mpx ultra širokoúhlý snímač. Pod kapotou se pak podle všeho setkáme s exkluzivně přetaktovanou variantou čipu Snapdragon 8 Gen 2 v kombinaci s různými konfiguracemi LPDDR5X paměti a UFS 4.0 úložiště.

Obvykle by se počítalo s tím, že Samsung vydá skládačky Galaxy Z Flip 5 a Galaxy Z Fold 5 v srpnu, avšak v poslední době se začaly množit spekulace o tom, že k uvedení dojde ještě o něco dřív. O dalších podrobnostech vás budeme postupně informovat.