Před pár dny vydalo Xiaomi globální modely smartphonů Redmi Note 12 na český trh a spolu s nimi debutovaly i hodinky Redmi Watch 3. Už nějakou dobu ale víme, že nová řada smartphonů bude v polovině května doplněna ještě o jeden kousek, jenž nese označení Redmi Note 12S. Stejně tak by měla dorazit i 4G verze Redmi Note 12 Pro. Již nyní ale víme, jak budou oba smartphony vypadat.

Během globální premiéry Redmi Note 12 vydalo Xiaomi mezinárodní tiskovou zprávu, kde se nachází i odkaz na obrázky ve vysoké kvalitě. V jedné ze složek pak lze najít obrázky jak Redmi Note 12S, tak i Redmi Note 12 Pro 4G. Upozornil na to server Gizmochina.

Možná si pamatujete, že jsme v půlce března vydali o Redmi Note 12S článek, který se týká jeho údajného výskytu v certifikační databázi FCC, kde byly dostupné i jeho fotografie. Po novém úniku, za nímž stojí samo Xiaomi, je ale evidentní, že oním certifikovaným telefonem nebyl Redmi Note 12S, nýbrž Redmi Note 12 Pro 4G.

Oba smartphony se ale od svých jmenovců v nově představené sérii budou výrazně lišit. Hlavní roli v tom hraje kamerový modul na zadní straně. Z renderů je patrné, že Redmi Note 12S bude disponovat trojicí fotoaparátů, zatímco Redmi Note 12 Pro 4G hned čtyřmi. V obou případech bude mít hlavní snímač rozlišení 108 Mpx. První zmíněný telefon půjde evidentně pořídit v černé, modré a zelené barvě, zatímco ten druhý v černé, bílé, modré a gradientní modré.

Co na telefony říkáte?