V srpnu roku 2021 vydal čínský gigant Xiaomi tablet označený jako Xiaomi Pad 5, který se stal jedním z nejpopulárnějších tabletů disponujících operačním systémem Android. Už delší dobu se spekuluje o tom, že je v přípravě jeho nástupce, jenž dorazí s ještě lepší výbavou. Nyní vyplavaly na povrch jeho první snímky.

Na uniklé obrázky, které se začaly šířit na čínské sociální síti Weibo, upozornil server CNMO. Hned na první pohled si lze všimnout komplexnějšího kamerového modulu, který se velice podobá těm, jež využívají mobily řady Xiaomi 12. Zatímco Xiaomi Pad 5 disponoval pouze jednou zadní kamerou, zdá se, že jeho nástupce bude obdarován hned třemi.

Na rozdíl od svého předchůdce bude Xiaomi Pad 6 s nejvyšší pravděpodobností propagován hlavně ve stříbrné barvě, která se velice podobá té, do níž výrobci často zbarvují šasi notebooků.

Další tablet od Xiaomi bude dostupný ve dvou variantách – klasické a Pro. Zatímco standardní Xiaomi Pad 6 bude s nejvyšší pravděpodobností slušným konkurentem zařízení střední třídy, Pro verze by mohla zaútočit klidně i na Samsung a jeho vlajkovou řadu Galaxy Tab S. Nabídnout by totiž mohl čipset Snapdragon 8+ Gen 1, 144Hz displej s rozlišením 2880x1800p a10 000mAh baterii s podporou 67W nabíjení.

Informace o ceně zatím nemáme, ale říká se, že výrobce tablet odhalí už během akce MWC 2023, která proběhne ke konci tohoto měsíce.