Začátkem března jsme vás informovali o českých datech vydání řady telefonů od Xiaomi, které budou vydány pod jeho značkou Redmi. Oficiální tuzemský e-shop zmiňoval i dosud neodhalený smartphone Redmi Note 12S, o němž známý leaker Kacper Skrzypek odhalil pár dodatečných informací. Podrobnosti nyní přibývají.

Tajemný telefon Redmi 2303CRA44A, jímž dost možná bude právě Redmi Note 12S, byl spatřen serverem GoAndroid v certifikační databázi FCC. Kromě detailů, o nichž vám brzy řekneme víc, díky tomu máme k dispozici i dvojici důležitých obrázků, které odhalují, jak bude telefon vypadat.

Ze snímku zachycujícího zadní stranu je patrné, že chystaný smartphone bude prakticky na chlup podobný svému předchůdci. Kamerový modul, který skýtá čtveřici fotoaparátů, totiž vypadá snad úplně stejně. Zdroj je ale přesvědčen o tom, že senzory budou nějakým způsobem obměněny. Konkrétní detaily však zatím nejsou k dispozici.

Redmi Note 12S také podle všeho přinese i vyšší výkon nabíjení. 5 000mAh baterii jeho předchůdce je totiž možné kabelem dobíjet pouze 33W výkonem, a tak se zdá, že Xiaomi chce být součástí trendu vydávat telefony s co nejrychlejším nabíjením i v případě střední třídy. Chystaná novinka má totiž dorazit s adaptérem MDY-14, jenž umožňuje dobíjet telefon až 67W.

Další spekulace nasvědčují tomu, že se dočkáme 90Hz AMOLED displeje se 6,43palcovou úhlopříčkou, jehož rozlišení bude FullHD+. Pod kapotou zřejmě najdeme čipset MediaTek Helio G96.

Xiaomi Redmi Note 12S podle všeho dorazí v polovině května. Více detailů o dalších nadcházejících smartphonech píšeme v samostatném článku.