Únor/február značil převzetí pozice nejlépe prodávaného herního hardwaru ve Spojených státech podle NPD opět konzolí Nintendo Switch. Vede jak v počtu prodaných kusů, tak v celkovém obnosu peněz, které uživatelé za stroje utratili. V lednu/januári byl na první místě v prodejích PlayStation 5.

Druhé místo překvapivě neobsadil PlayStation, ale Xbox. Už od vydání PS5 konzole v žebříčku nejprodávanějších soutěží právě se Switchem, teď už pět let starou konzolí, která si ale pořád drží prodeje a nevypadá to, že by jich v nadcházejících měsících mělo ubýt.

PS5 po vydání přerušilo takřka tříleté vedení Nintenda Switch v metrikách nejprodávanějších konzolí, prodeje Switche se ale opět zvedly zvlášť po nově vydané OLED verzi. Za rok 2022 zatím Switch prodal nejvíce strojů, zatímco Sony vydělalo nejvíce peněz.

Samozřejmě, nové a nové vlny vítězství Switche přináší především nízká dostupnost konkurenčních kousků. Tedy hlavně jejich zvýšené ceny, které se mnohým nechtějí platit. Nintendu se zkrátka v této době daří, a to i přesto, že tento měsíc snižuje výrobní kapacity Switche o 20 %.

Nejprodávanější hrou se nepřekvapivě stal Elden Ring. Co jeho výhru ale zkrášluje je fakt, že se v měsíci únoru/februári prodával jen čtyři dny, a přesto překonal velké novinky jako Horizon: Forbidden West či Pokémon Legends: Arceus.