Takto bude vypadat dokovací stanice pro Steam Deck. Co vlastně bude dock pro konzoli nabízet a kdy přijde? Nebude to brzy, ale využije ho téměř každý. Pojďme si to shrnout.

Vydání Docku nestihneme tak, jak jsme chtěli, ale těšíme se, až o něm brzy budeme mluvit. V plánu je uvést Dock na konci jara,” říká Valve z tiskové zprávy.

Jaro teprve začíná, takže zákazníci do jeho konce budou mít spoustu času si rozmyslet, jestli je tato dokovací stanice právě pro ně. Výhodou je, že Steam Deck můžete normálně používat, i když je v docku; obrazovka svítí a funguje.

Konzole disponuje jedním konektorem USB-A 3.1, dvěma USB-A 2.0, ethernetovým konektorem, jedním DisplayPortem 1.4 a v neposlední řadě jedním HDMI 2.0. Také tu je krátký kabel s USB typu C na konci, sloužící na současné nabíjení zařízení. 

Podle nás je menší přešlap, že tu chybí USB-C konektor. USB-C je ve své podstatě univerzálním konektorem a dokáže téměř všechny zmíněné konektory nahradit. Navíc, dnes už se USB-A nahrazuje menším, úhlednějším a rychlejším bratříčkem. Je velká škoda, že tu alespoň jeden další USB-C konektor není.

Displej Steam Decku po zapojení do externího monitoru slouží jako každý jiný nefalšovaný počítač. Také je možné si do Steam Decku zapojit myš, klávesnici a jste zpátky v „PC Master Race“. Navíc budete mít dostupný sekundární monitor na konzoli, a to rozhodně není k zahození. A kdyby se vám Steam Deck Dock nelíbil, vždy jej lze nahradit jinou dokovací stanicí pro standardní počítače.

Tak co vy? Plánujete si objednat Steam Deck nebo již čekáte na pošťáka s vaší novou „hračkou“?